Alakuva

Jukka Nevalainen yhteystieto

Jukka Nevalainen

Kehittämispäällikkö, yritysneuvonta/alkavat yritykset
puh. 0400 250 552
Erityisosaaminen: kehittämis- ja hanketoiminta

Esittelyteksti

Hankekumppaneiden yhteystiedot:

Annika Lehtonen  
Hankevastaava
p. 041 730 3345
annika.lehtonen@proagria.fi

 

Pirjo Korhonen  
Lehtori
p. 050 523 4262
pirjo.korhonen@riveria.fi

 

Jari Rouvinen  
Toiminnanjohtaja
p. 040 033 15 66
jari.rouvinen@mtk.fi

 

Kampissivu

Asset Publisher

angle-left Maatilan ostajille

Maatilan ostajille

Harkitsetko muuttoa väljemmille vesille maaseudun rauhaan, pienen tilakeskuksen ostoa tai tarvitsetko isomman pihapiirin harrastuksille? 

Pohjois-Karjalassa on myynnissä toimivia eläin- ja viljanviljelytiloja. Maatiloja on julkisessa myynnissä ja oikean ostajan löytäminen tilan jatkon kannalta on tärkeää. Jos olet etsimässä omaa maatilaa kannattaa tutustua näillä sivuilla oleviin linkkeihin myytävistä maatiloista ja ottaa yhteyttä meihin oikean tilan löydyttyä.

Lisäksi Pohjois-Karjalan maaseudulta vapautuu myyntiin pieniä maatilapihapiirejä, joissa talousrakennukset ovat hyvässä kunnossa ja ostaja saa hieman peltoa. Nämä tilat eivät välttämättä tuo sellaisenaan toimeentuloa, mutta antavat hyvät mahdollisuudet maatalouden rinnalla muuhun liiketoimintaan. Maatilan tuotantorakennuksia voi muokata esimerkiksi verstaiksi, korjaamoiksi tai elintarvikkeiden jalostamiseen oman erikoiskasviviljelyn lisänä.

 

Myytäviä maatiloja etsivän on hyvä tietää muutama tärkeä nettisivu, mistä tilan etsintää kannattaa aloittaa. Tällä listalla pääset alkuun:  

 

Yrityspörssissä näet koko Pohjois-Karjalan myytävät yritykset. Löydät sieltä myös myytäviä maatiloja. 

 

Etuovessa on yksityisten sekä välittäjien ilmoittamia maatiloja.   

 

Torin kautta löydät yksityisten ihmisten myyntiin laittamia maa –ja metsätilat, voit jättää sinne myös oman myynti-ilmoituksen maatilasta.  

 

Metsätilat on MHY Pohjois-Karjalan hoitama maa- ja metsätilojen välitystoiminta. Täältä näet mitä tiloja Pohjois-Karjalassa on myynnissä. 

 

OP-kodin kautta löydät myytäviä maatiloja jotka ovat laitettu OP-kodin välitykseen. LIsätietoja heidän myyntikohteistaan saat välittäjältä.  

 

Jos tiedät kunnan mistä olet kiinnostunut ostamaan maatilan, kannattaa ottaa yhteyttä kyseisen kunnan maaseutupalveluihin hiljaisessa myynnissä olevista tiloista.  

 

Tiesitkö, että ostaessasi maatilan, jolla on aktiivinen tilatunnus, saat käyttöösi Neuvo2020-palvelun eli 15 000 euroa erilaiseen neuvontaan, kuten uuden liiketoiminnan kehittämiseen. 

 

Muita hyviä keinoja löytää oma maatila on ottaa yhteyttä meihin. Meillä voi olla tiedossa alueen myytävät tai myyntiin tulevat maatilat: 

 

Nurmeksen alue 

Juho Luostarinen, PIKES Oy 

Yritysasiantuntija

040 128 9339 

juho.luostarinen@pikes.fi 

 

Muu Pohjois-Karjala

Annika Lehtonen, ProAgria Itä-Suomi 

hankevastaava

041 730 3345 

annika.lehtonen@proagria.fi 

 

 

Asiakaslähtöinen omistajanvaihdos

Asiakaslähtöinen omistajanvaihdos

Tarjoamme maataloudesta luopujille maksuttomia palveluita Pohjois-Karjalassa sijaitsevien maatilojen omistajanvaihdosten eteenpäin viemiseen. Palvelu kattaa maksuttoman kartoituskäynnin, jossa yhdessä yrittäjien kanssa pohditaan miten tilan omistajanvaihdosta kannattaa viedä eteenpäin. Pyrimme löytämään aina parhaan ratkaisun tilannekohtaisesti ja löytämään oikeat myyntikanavat oman tila myynnistä kiinnostuneille. Vaihtoehtoina voi olla perinteinen sukupolvenvaihdos, tilan vuokraaminen tai tilan myyminen uusille yrittäjille. Maatilojen ostoihin on kiinnostusta myös Pohjois-Karjalan ulkopuolella.  

Järjestämme erilaisia infotilaisuuksia, joiden materiaalit löydät näiltä sivuilta kootusti. Näiden materiaalien avulla pystyt itsenäisesti tutustumaan esimerkiksi miten eri omistusmuodot vaikuttavat sukupolvenvaihdokseen. Materiaalit ovat luettavissa sähköisesti sekä nauhoitettuina webinaareina. 

Oletpa tilan myynnistä, ostosta tai sukupolvenvaihdoksesta kiinnostunut, materiaalin avulla pääset alkuun. Neuvonnallisissa asioissa tai lisätietoja varten olethan yhteydessä meihin. Autamme sinua matkalla onnistuneeseen omistajanvaihdokseen. Asiakaslähtöinen omistajanvaihdos -hankkeen päällimmäisenä, isona tavoitteena on lisätä Pohjois-Karjalassa tapahtuvien maatalousyritysten omistajanvaihdoksia. Omistajanvaihdosprosessi kestää yleensä noin vuoden, joten sen suunnittelu kannattaa aloittaa jo nyt. Hankkeen avulla voimme olla yrittäjien tukena vuoden 2022 loppuun saakka.

Alasivun logot

Palauta asettelu