Yritysneuvonta - ja kehittämisneuvonta tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

Breadcrumb

Asset Publisher

angle-left Harrastuksesta yritystoimintaa

Harrastuksesta yritystoimintaa - Nurmeksen koneistus

Innokkaana moottoriurheilun harrastajana nurmeslainen Tero Kalilainen huomasi alueen palvelutarjonnassa selvän puutteen – jokamiesluokan autoja kisakuntoon viritettäessään moottoreiden lohkot piti usein koneistaa, ja lähin koneistamo löytyi satojen kilometrien päästä. Niinpä ratkaisuna oli Nurmeksen Koneistuksen perustaminen ja työssä tarvittavan kaluston hankinta sekä hallin kunnostaminen. Yritystoiminta on vielä aluksi osa-aikaista, mutta tavoitteena on jonakin päivänä työllistyä oman yrittäjyyden kautta kokoaikaisesti.

Ammattitaito karttunut harrastuksen mukana

Yrittäjä Tero Kalilainen on ajanut jokamiesluokan kilpailuja parin vuosikymmenen ajan. Mielenkiinto ja sitä kautta motivaatio uuden oppimiseen ja koneistustyön tekemiseen tuo vahvan pohjan yrittämiseen. Sopivan kaluston tullessa myyntiin ajatus yrittäjyydestä realisoitui. Koneistamon kalusto löytyi läheltä, lieksalainen yrittäjä oli lopettamassa toimintaansa ja niinpä kalustokaupat toteutuivat ja kalusto muutti Nurmekseen.

Pitkäaikaisen harrastuksen aikana on ehtinyt tulla tuttavuuksia eri puolelta Suomea. Hyvä sparraaja koneistukselle löytyi Länsi-Suomesta ja vieläpä samalta toimialalta. JG Motorsportin Jari Grönlund Noormarkusta on ollut hyvänä apuna liiketoiminnan suunnittelussa ja käynnistämisessä, hänellä osaamista koneistuksesta on jo kymmenien vuosien ajalta.

Asiakkuuksia läheltä ja kaukaa

Nurmeksen Koneistus tarjoaa asiakkailleen moottorien kunnostuksen lisäksi pientä varaosamyyntiä ja metallisorvausta. Moottorien kunnostukseen kuuluvat kansien huollot, sylinterien poraukset ja hoonaukset, myös metallin sorvaus onnistuu. Moottoriurheiluväki ympäri Suomea on yrityksen tärkein asiakasryhmä. Yhteistyötä on tarkoitus laajentaa myös paikallisten autokorjaamoiden ja muiden metalliyritysten kanssa. Myös muut paikalliset yritykset, maatalous mukaan luettuna, kuuluvat Nurmeksen Koneistuksen asiakaskuntaan.

Asiakkaiden tyytyväisyyttä hoidetaan työn laadukkuudella. Turha kiire pois ja satsataan laatuun, on Teron kantava ajatus asiakkaiden tyytyväisinä pitämiseen.

Investoinnit kohtuullisia

Yritystoiminnan käynnistäminen vaati sekä kalusto- että rakennusinvestointeja. Kalusto saatiin hankittua käytettynä ja jo valmiiksi omassa pihassa ollutta hallia kunnostettiin yrityskäyttöön pitkälti omana työnä. Investointeihin tuli avustusta Pohjois-Karjalan ELY-keskukselta maaseuturahoituksen kautta.

PIKES Oy:n palveluihin yrityksen perustamisvaiheessa Tero on tyytyväinen. "Suosittelen lämpimästi yritystoimintaa suunnitteleville ottamaan yhteyttä PIKESin yritysneuvontaan. Ilman sieltä saatua apua aloittaminen olisi ollut huomattavasti hankalampaa", kannustaa Tero Kalilainen kaikkia yritystoiminnan aloittamista miettiviä.

 

Jutun kirjoitti kehittämispäällikkö Jukka Nevalainen / PIKES Oy

 

 

Navigation Menu

Palauta asettelu