Yritysneuvonta - ja kehittämisneuvonta tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

Breadcrumb

Asset Publisher

angle-left Kalaisa juttu - luonnonkala haastaa tonnikalaa

Kalaisa juttu - luonnonkala haastaa tonnikalaa

Nurmeksessa toimiva Pielisen Kalajaloste Oy tuottaa jopa 30 000 säilykekalapurkkia päivässä. Toimintaa ohjaa rakkaus puhtaaseen luontoon ja kalastukseen. Pielisen Kalajaloste Oy on vuonna 1994 perustettu perheyritys, joka toimii yhä synnyinsijoillaan Nurmeksen Pitkäkoskella. Markus ja Raakel Tolvanen lapsineen pyörittävät tuotantoa kauniissa pohjoiskarjalaisissa vaaramaisemissa.

Vaikea pandemiatilanne, joka vaikutti Pielisen Kalajalosteen asiakkaissa erityisesti suurkeittiötuotteiden myynnin heikkenemiseen, ei ole vienyt yrittäjien uskoa omiin tuotteisiin.

Uusilla tuotteilla kauppaketjuihin

Kuluttajakauppaa on vauhdittanut uusien tuotteiden kehittäminen. Myynnistä ja markkinoinnista vastaavan Juha Halosen mukaan uusien tuotteiden kehitystyössä ja menestyksessä iso tekijä on ollut toimitusjohtaja Markus Tolvasen luja usko kalan maukkauteen ja tuotteiden saamiseen sellaiseen muotoon, että se kiinnostaa kuluttajia. Uudet kalatuotteet on kehitetty maistuviksi, suussa mukavalle tuntuviksi ja helppokäyttöisiksi. ”Uuden tyylisinä istuvat hyvin kotiruokapöytiin. Tonnikalan sijaan käytettävää kotimaista kalaa on haluttu tuoda selkeästi esille”, mainitsee Juha haastattelun yhteydessä. Pandemia toi mukanaan ilmiön, jossa työpaikkaruokailu väheni ratkaisevasti ja ruoanlaitto kotioloissa osui myös hyvään saumaan Pielisen Kalajalosteen uusia, helppokäyttöisiä tuotteita ajatellen.

Juha Halonen on panostanut myyntisopimuksiin ja markkinoinnin kehittämiseen. Systemaattisella työllä Pielisen Kalajalosteen uudet tuotteet on tuotu näkyvästi eri kauppaketjujen hyllypaikoille. Pielisen Kalan tuotteille on myönnetty Hyvää Suomesta -tunnus merkiksi niiden korkeasta kotimaisuusasteesta.

Pitkäjänteinen kehitystyö tuo tulosta

Pielisen Kalajalosteen yrittäjät ovat rohkeasti kehittäneet omaan tuotantoaan investoiden pakkausautomaatioon, kun suurkeittiötuotteiden kysyntään tuli notkahdus, voitiin sitä paikata kuluttajille sunnatuilla tuotteilla ja pakkauskoolla. Uudet tuotteet ja tuotantoteknologiaan panostaminen on auttanut Pielisen Kalajalostetta pärjäämään kilpailluilla markkinoilla.

Pielisen Kalajaloste on tehnyt pitkään, useita vuosia kestänyttä laaja-alaista yhteistyötä PIKESin yritysasiantuntijoiden kanssa. PIKES on ollut mukana tukemassa yrittäjiä niin pakkaustarvikkeiden kartoittamisessa maailmalta kuin tuotantokoneiden ja -laitteiden toimitusprojekteissa auttaen yritystä niiden läpiviemisessä. Yrittäjien kanssa on haettu maailmalta ratkaisuja, joilla kehitetään ja haetaan kilpailukykyä yrityksen tuotepakkauksiin ja tuotantoteknologiaan. PIKESin yritysasiantuntijat ovat myös auttaneet investointi- ja rahoitusratkaisuissa mm. julkisten rahoituskanavien kartoituksessa. Näin yrittäjät ovat voinut keskittyä omaan osaamiseensa, kalastuksen ja kalajalosteiden kehittämiseen, tuote- ja tuotantoprosessien laadun kehittämiseen sekä tuotannon tehostamistoimintoihin, jota uusien tuotteiden valmistamiseksi kysynnän lisääntyessä on tarvittu.

Yrittäjän Markus Tolvasen sanoin kuvattuna ”PIKESin tuki on ollut korvaamattoman arvokas, kun olemme hankkineet automaatiota ulkomailta laitteita, joilla ei Suomessa ole valmistusta. Oman puutteellisen kielitaidon ja vähäisen ulkomaan kauppakokemuksen vuoksi asiantuntija-apu on ollut enemmän kuin paikallaan. Lisäksi erilaisten pakkausratkaisujen selvittämisessä PIKES on ollut korvaamaton apu. ”

 

Yhteistyöterveisin yritysasiantuntija Hannu Räsänen

 

 

 

Yrittäjä, PIKESin yrityskehittämispalvelut ovat käytettävissäsi:

Uudista. Kehitä. Varmista yrityksesi kilpailukyky!

Pitkäjänteinen kehitystyö ja asiakaslähtöinen tuotevalikoima tuovat kilpailuetua ja varmistavat yrityksen pärjäämisen muuttuvassa markkinatilanteessa. Tarjoamme asiantuntijapalvelua yrityksen eri kehitysvaiheissa. Kun sinulla on yrityksen tai tuotteen kehitysajatuksia, saat meiltä lisäresurssia mm. rahoituksen hakemiseen. Nurmes - Valtimo -alue kuuluu parhaaseen tukialueeseen: max 50 % kehittämistoimenpiteisiin ja max 35 % investointeihin! Hankkeen valmisteluun on hyvä varata 1-2 kuukautta hankkeen laajuudesta riippuen.

Lue lisää PIKESIN yrityskehittämispalveluista ja ota meihin yhteyttä!

Navigation Menu

Palauta asettelu