Yritysneuvonta - ja kehittämisneuvonta tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

Breadcrumb

Asset Publisher

angle-left Koirahieronta Houdini

Koirahieronta Houdini hoitaa lemmikkejä

Yrittäjä Reetta Virkkunen on pienestä lähtien haaveillut työstä koirien ja muiden eläinten hoitamisesta. Haave muuttui yrittäjyydeksi kesällä 2021 perustetun Tmi Koirahieronta Houdinin myötä. Yrityksen nimi on peräisin oman koiran luonteesta.

Opiskelusta pohjaa yrittämiseen

Kuopiolainen Virkkunen päätyi Nurmekseen Iisalmen kautta. Kaksi ammattitutkintoa, maaseutuyrittäjän ammattitutkinto ja eläintenhoidon ammattitutkinto koirahierojaksi antavat monipuolista osaamista omien kokemusten lisäksi. Myös koulutukseen liittyvät harjoittelut Reetta kokee erityisen hyviksi ja opettavaisiksi ennen yrittäjän uraa.

Edessä oli muutto Nurmekseen avopuolison mukana, jonka jälkeen alkoi mietintä jatko-opintojen ja yrittämisen kesken. Yrittäjyys voitti ja seuraukseni oli Tmi Koirahieronta Houdini.

Mielenkiintoiseksi yrittäjyyden tekee se, että Koirahieronta Houdinin asiakkaista suurin osa on Kuopiossa. Yritys on nimittäin vuokrannut toimitilat eläinsairaalasta. Niinpä Reetta käy säännöllisesti jopa useita kertoja viikossa hoitamassa koira-asiakkaitaan Kuopiossa. Nurmeksen alueella on mahdollista tehdä myös kotikäyntejä asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

Suunnittelun merkitys korostuu

Reetta korostaa suunnittelun merkitystä yritystoiminnan aloittamisessa.

Liikeideasta on vielä jonkinmoinen matka toimivaan liiketoimintasuunnitelmaan ja yrityksen perustamiseen. Yrityksen talouden suunnitteluun kannattaa myös panostaa, sillä heti aluksi ei tulla miljonääriksi. Aloittamisvaiheessa tarvitaan käyttöpääomaa mm. vakuutusmaksujen, veroennakoiden ja mahdollisten tarvikehankintojen maksamiseen. Liiketoimintasuunnitelmaan kannattaa sisällyttää myös vaihtoehtoisia toimintamalleja mahdollisten muutosten varalle.

Yrityksen markkinointi perustuu sosiaalisen median hyödyntämiseen. Myös ”puskaradion” Reetta kokee hyväksi markkinointikanavaksi.

Yrittämisessä hyviä ja huonoja puolia

Tärkeimpänä hyvänä puolena tuore yrittäjä pitää yrittämisen vapautta.

Saan itse suunnitella ja aikatauluttaa tekemiseni. Työn luonne on hyvin monipuolinen, kaikki asiakkaat, niin koirat kuin omistajatkin, ovat hyvin erilaisia. Taloushallinto ei ole minun juttuni, sen voisin ulkoistaa kokonaan muille.

Tulevaisuuden suunnitelmissa on yrityksen toiminnan jatkaminen ja jatkokouluttautuminen fysioterapeutiksi ja siitä eläinfysioterapeutiksi. Tämä mahdollistaisi toiminnan laajentamisen kuntouttavaan toimintaan ja alueelle hyvän lisän eläinlääkinnällisiin palveluihin.

 

Jutun kirjoitti kehittämispäällikkö Jukka Nevalainen / PIKES Oy

Navigation Menu

Palauta asettelu