Yritysneuvonta - ja kehittämisneuvonta tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

Breadcrumb

Asset Publisher

angle-left Rekrytointi kuntoon yhteisvoimin

Rekrytointi kuntoon yhteisvoimin

Syksyn mittaan olemme kokoontuneet neljän yrityksen yritysryhmän kanssa valmennukseen Bomballe. Jokaisen aamupäivän on alustanut eri asiantuntija, joltain rekrytoinnin osa-alueelta. Teemoina ovat olleet mm. henkilöstön osaamisen kartoittaminen ja kehittäminen, osaamisen johtaminen, kehitys/potentiaalikeskustelut, mittarit osaamisen kartoitukseen. Tulossa on vielä perehdytyksen ja yritykseen sitouttamisen sekä rekrytointimarkkinoinnin kokonaisuudet.

Tavoitteena oli kasata asiantuntijapalveluista helposti osallistuttava ja kattava paketti, joka tarjoaa eväitä erikokoisten ja eri alojen yritysten rekrytoinnin kehittämiseen. Valmennus haluttiin järjestää nimenomaan lähivalmennuksena, jotta osallistujat pääsisivät oikeasti osallistumaan ja jakamaan myös keskenään vinkkejä ja hyviä käytänteitä. 

Kokemus on ollut erittäin hyvä, niin asiantuntijoiden, järjestäjän kuin osallistujienkin näkökulmasta. Yksi valmennukseen mukaan lähteneistä yrityksistä on Kotisairaanhoitopalvelut Sa-Tu Väisänen Oy, jonka yrittäjä Sari Väisänen kommentoi näin: 

”[Valmennus] on antanut tilaisuuden ajatella vähän ulkoisesti omaa/yrityksen tilannetta, kun sitä tahtoo sokeutua tähän arkipuurtamiseen. Tästä on saanut ponnahduksen ihan oikeisiin muutosprosesseihin, niiden alkuun saattamiseksi.

Lisäksi erilaisten ja eri kokoisten yritysten ikään kuin yhtenevät "ongelmat" tuovat asiat eri tasolle.

Eli tällä valmennuksella on ollut todella hyvä vaikutus sisäisesti, on ollut sisällöltään juuri osuva, joka vaikuttaa pikkuhiljaa myös ulospäin, toivon mukaan parantaa kaikkea toimintaa. ” 

Porokylän Leipomon henkilöstöhallinnon Anni Piirosen kokemus on hyvin samansuuntainen: 

”Tällaisia valmennuksia saisi olla paikkakunnalla enempikin. On ollut erittäin antoisaa vaihtaa muiden paikallisten yritysten kanssa ajatuksia ja miettiä vaihtoehtoisia toimintatapoja, sparrata toinen toistaan ja ratkoa pulmia porukassa, olipa iso tai pieni yritys mistä tahansa toimialalta kyseessä.  

Kuitenkin loppu viimein meillä kaikilla lienee sama yhteinen tavoite, että on paikallisesti töitä myös tulevaisuudessa ja pystyy olemaan luotettava ja entistä parempi työnantaja.”

Vaikka valmennus on vielä kesken, haluan jo kiittää valmennukseen ennakkoluulottomasti mukaan lähteneitä yrityksiä: Kotisairaanhoitopalvelut Sa-Tu Väisästä, Porokylän Leipomoa, Koneurakointi S. Kuittista ja BerryGladea. Olette omalla osaamisellanne ja asiantuntemuksellanne sekä avoimella asenteella, tehneet valmennuksesta paremman.  

Hyvän kokemuksen siivittämänä vastaavaa valmennusta on varmasti luvassa myös ensi keväälle. Mikäli koronatilanne on vielä nykyisestä hellittänyt, uskalletaan valmennusta lähteä järjestämään myös hieman isommalle ryhmälle. Osallistujien toiveet huomioidaan jo valmennuksen suunnittelussa ja mukaan voi ilmoittautua ennakolta, vaikka heti. Valmennukset, rekrytointipalvelut ja yrityskohtaiset asiantuntijapalvelut ovat kaikkien nurmeslaisten yritysten käytössä.  Hankkeessa on asiakkaana myös aktiivisia uutta työtä tai uraa etsiviä henkilöitä, joten näissäkin merkeissä kannattaa olla yhteydessä. 

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan valmennuksiin ja hyödyntämään palveluita! 

 

Yhteistyöterveisin, 

yritysasiantuntija Outi Meriläinen, Taidolla töihin 2020-2022-hanke 

soita puh 046 922 4271 tai lähetä sähköpostia outi.merilainen@pikes.fi 

 

Tutustu Taidolla Töihin – hankkeen palveluihin yrityksille: 

Rekrytointipalvelut ja Työllisty Nurmeksessa-valmennus 

Rekrytoinnin kehittäminen

 

Navigation Menu

Palauta asettelu