Yritysneuvonta - ja kehittämisneuvonta tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

Breadcrumb

Asset Publisher

angle-left Vilkas matkailukesä takana

Vilkas matkailukesä takana

Kuuma ja aurinkoinen sää loi täydelliset puitteet kotimaanmatkailulle tänä kesänä ja se myös näkyi Nurmeksen alueella vilkkaana sesonkina. Alueen majoituskohteet olivat täynnä kesäkuukaudet ja päivämatkalaiset poikkesivat Bomban talolla Pielisen kierrosta tai Itä-Suomen kierrosta tehdessään. Tilastoissa rekisteröityjen yöpymisten määrä Nurmeksessa on ollut kesä-heinäkuussa 17 800, mikä vastaa vuoden 2018 lukuja, jolloin majoituspaikkoja oli käytössä enemmän.

”Bomballa oli hyvä kesä kaikin puolin, niin hotellin, ravintoloiden ja kesäkahvilan osalta. Kesä-elokuun ajan 100%-käyttöastepäiviä hotellissa oli 40 kappaletta, ja päiviä, jolloin vapaana oli vain 1-2 huonetta, oli 20 kappaletta. Napapiiristä alaspäin katsottuna tänä kesänä matkailijavirrat ja-kautuivat tasaisesti Suomen maakuntien kesken. Nämä jo kertovat, kuinka onnistunut kesä meillä oli.” Kertoo Sanna Tenhunen, Break Sokos Hotel Bomban hotellinjohtaja.

Bomban talolla sijaitsevassa PIKESin ylläpitämässä matkailuneuvonnassa kävi kesän aikana noin 2000 asiakasta. Matkailijat olivat erityisen hyvällä tuulella läpi kesän ja tyytyväisiä alueen palveluihin. Matkailijoilta erityiskiitosta saivat Bomban talon aukiolo monipuolisine palveluineen, hyvine ruokineen ja mielenkiintoisine näyttelyineen. Ainutlaatuinen Puu-Nurmes, äärellä oleva Pielinen, kaunis luonto ja tekemisen paljous ilahdutti matkailijoita tänäkin kesänä. Lisäksi Murtovaaran talomuseo ja veturitalli herätti matkailijoissa kiinnostusta, muistoja ja kysymyksiä.

Aivan kaikkeen kysyntään alueen palvelutarjonta ei ole vielä vastannut, mutta ehkäpä siinä olisikin pelipaikkoja joillekin toimijoille. Matkailijat toivoivat tänä kesänä risteilyitä, paikallisoluita ja kalaravintolaa. Lisäksi matkailijat jättivät toiveita pidempien maastopyöräreittien rakentamiseksi ja septitankin tyhjennyspistettä veneilijöille. Myös lisää esitteitä kaivattiin ja selkeitä opasteita. Kehittämistyötä siis jatketaan edelleen!

 

Matkailukoordinaattori Kati Lipponen

Navigation Menu

Palauta asettelu