PIKES tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

Murupolku

Sisältöjulkaisija

angle-left Bomba kokoaa alueen tuotteet yhteismarkkinointiin

Bomba kokoaa alueen tuotteet yhteismarkkinointiin

Tulee kuluneeksi kolme vuotta siitä, kun PIKES otti vetovastuun Nurmeksen alueen matkailun kehittämisestä, matkailumarkkinoinnista ja matkailuneuvonnasta.

Digitaalinen näkyvyys on parantunut – kiitos yrittäjät!

Alueorganisaatioiden markkinointisivut ovat tärkeä inspiraation lähde ja tiedonhakukanava matkailijoille. Nurmeksen matkailumarkkinointi sivu Bomba.fi julkaisulla oli loistava ajoitus, sillä saimme sen tehtyä juuri ennen korona-aikaa, jolloin erityisesti verkkomateriaalilla oli kysyntää. Verkkosivu on mahdollistanut yhteismarkkinoinnin ja sen, että saamme mahdollisimman laajasti alueen palvelut esille.

Alueen yrittäjät ovat lähteneet digitaalisuuteen mukaan ja Nurmes on huomattu Pohjois-Karjalassa erityisesti verkkosivujen laadussa, verkkonäkyvyydessä ja myös someaktiivisuudessa. Tästä on tullut kiitosta sekä yrittäjille että PIKESille.

Matkailutuotteiden verkko-ostettavuudessa olemme Pohjois-Karjalan parhaimmistoa. Paikallinen matkailuyritys Äksyt Ämmät perusti kv-verkkokaupan vuonna 2019 ja lisäksi alueella toimii DMC-toimija VilliPohjola verkkokauppoineen.

Digitaalisessa näkyvyydessä onnistuminen on ollut meidän kaikkien merkittävä ponnistus, josta voimme olla ylpeitä ja kiittää itseämme hyvästä työstä. Kolmen vuoden aikana olemme tuottaneet valtavan määrän kuvia ja videoita yhteiskäyttöön. Mielikuvien luominen, kiinnostuksen herättäminen ja tuotteiden “kuvittaminen” hyvillä materiaaleilla on erittäin tärkeää, sillä matkailutuotteita ei voi koskettaa ennen ostamista.

Matkailuneuvonta palvelee useissa kanavissa

Matkailuneuvonta tarjoaa tietoa matkailijoille ja ohjaa palveluiden äärelle. Matkailuneuvonnan siirto Bomban talolle oli oikea päätös, nyt matkailijoita tavoitetaan huomattavasti enemmän kuin ennen, myös bomba.fi-sivujen kautta kontaktit kasvavat jatkuvasti. Viimeisimpänä bomba.fi sivulle lisättiin Facebook Messenger chat -ominaisuus, jolla yhteydenotto kynnystä saatiin madallettua entisestään, ja sen kautta kysymyksiä tulee päivittäin. Palvelemme matkailijoita kasvotusten, puhelimitse, sähköpostitse, somessa sekä yhteydenottolomakkeen ja chatin kautta.

Bomba matkailun vastuullisuuden edelläkävijöitä Pohjois-Karjalassa

Ensimmäisten joukossa Nurmekseen saatiin ensimmäinen STF-merkki, ja nyt merkkejä on kolme kappaletta. Erotumme Pohjois-Karjalana eduksemme vastuullisuudessa ja Nurmeksen alue Pohjois-Karjalassa. Merkki on tärkeä markkinoinnillisesti erityisesti lähitulevaisuudessa, kun kansainvälinen matkailu käynnistyy ja vastuullisuus tulee olemaan entistä tärkeämpi kriteeri matkakohteen valinnassa. Vastuullisuus ei tarkoita vain ekologisia toimintamalleja vaan myöskin taloudellisia ja sosiaalisia.

 

Aktiivinen yhteistyö tuo tulosta

Karelian, Riverian ja UEF kanssa on vahvistunut viime vuosina. Itä-Suomen yliopiston opiskelija Heidi Reponen tekee opinnäytetyön Bomban matkailualueen tunnettuudesta. Erityisesti VisitKarelian kanssa yhteistyö on tiivistä, muun muassa markkinointitoimenpiteiden ja toiminnan suunnittelun muodossa.

PIKES on matkailuyritysten ja matkailuun sidoksissa olevien yritysten tukena. Autamme tukien hakemisessa, matkailupalveluiden tuotteistamisessa, tapahtumien suunnittelussa, ideoinnissa ja toiminnan suunnittelussa. Tiedotamme vähintään kerran kuukaudessa ajankohtaisista asioista ja kokoonnumme tarvittaessa.

 

 

Kysy lisätietoja Bomban alueen matkailumarkkoinoinnista, ota yhteyttä!

 

Kati Lipponen

Matkailukoordinaattori
Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy PIKES
kati.lipponen@pikes.fi

puh. 050 406 6122

IFrame

PIKES tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

PIKES UUTISET

Palauta asettelu