PIKES tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

Murupolku

Sisältöjulkaisija

angle-left Maatalouden kirjalliset sopimusmallit käyttövalmiita

Maatalouden kirjalliset sopimusmallit käyttövalmiita

Osana Verkostot maatilainvestointien voimaksi -hanketta on tehty sopimusmalleja maatilojen käyttöön. Sopimusmalleja voivat käyttää kaikki niitä tarvitsevat tilat, mutta ne on tarkoitettu pääosin maitotilojen kanssa tehtävään yhteistyöhön. Sopimuksilla pystyt tekemään joko lyhytaikaisia tai pitkäaikaisia hankintoja esimerkiksi rehun tuotantoon. Näiden sopimusmallien tarkoituksena on pienentää riskejä maatilayhteistyön välillä ja antaa mahdollisuus aloittaa pitempiaikaista yhteistyötä.

Nurmirehun tuottaminen alihankintana mahdollistaa, että voit viljelijänä sitoa tuotantopanoksia pellon hankinnasta muuhun yritystoimintaan. Alueella on tiloja, joilla on ylituotantoa omalla tilalla tai tilat ovat luopuneet eläintuotannosta. Osa näistä tiloista haluaa jatkaa maanviljelyä. Kun teet hankintasopimuksen esim. nurmirehusta, molemmat tilat pysyvät toiminnassa. Jos olet miettinyt yhteistyön aloittamista toisten tilojen kanssa, mutta et tiedä, mistä kumppania lähtisi etsimään, ota meihin yhteyttä. Etsitään yhdessä yhteistyötiloja.

Sopimuspohjia on tällä hetkellä nurmenviljelyyn, viljanviljelyyn sekä urakointiin. Sopimuspohjat on tehty maanviljelyn ja siihen liittyvien asioiden näkökulmasta, joten niissä on huomioitu toimialan toimintaympäristö ja sen erikoisuudet. Sopimuspohjia on mahdollisuus muokata omaan toimintaan sopivaksi.

Sopimuspohjat ja niiden käyttöönotto on maksutonta Verkostot maatilainvestointien voimaksi -hankkeeseen osallistuneille maitotiloille.

Tilat, jotka eivät ole vielä mukana hankkeessa, joutuvat maksamaan osallistumismaksun 100 €+alv 24 %. Jos et ole vielä hankkeessa mukana tai et tiedä, oletko maksanut hankkeen osallistumismaksun, ole yhteydessä. Selvitetään tilanne.

 

Yritysasiantuntija Juho Luostarinen

IFrame

PIKES tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

PIKES UUTISET

Palauta asettelu