PIKES tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

Murupolku

Sisältöjulkaisija

angle-left Työpaikat esiin ja osaajia Nurmekseen

Työpaikat esiin ja osaajia Nurmekseen

PIKESIn Taidolla töihin - hankkeessa on keskeisenä tavoitteena nostaa esiin se, että Nurmeksessa on työtä ja työpaikkoja. Tätä pyrimme toteuttamaan aktiivisella tiedotuksella sosiaalisessa mediassa ja mm. kampanjoiden avulla. Hankkeen palveluihin kuuluu myös työnhakijoiden henkilökohtainen palvelu, Työllisty Nurmeksessa-koulutus ja yritysten auttaminen yksittäisissä rekrytoinneissa. Kevään 2021 aikana olemme toteuttaneet kaksi laajempaa kampanjaa ja hankkeen palveluja on tähän mennessä hyödyntänyt 25 nurmeslaista yritystä.

Nurmeksen kesä ja työt -kampanja nuorille aikuisille

Olemme nostaneet kevään aikana yhteistyössä PKO:n, Attendon, Hyvärilän ja Porokylän Leipomon kanssa esiin Nurmesta kesätyökaupunkina. Viestinnän pääkohderyhmänä ovat olleet nuoret aikuiset, ja pääosa viestinnästä on toteutettu ajan henkeen sosiaalisessa mediassa. Mukava tuulahdus menneestä ovat kampanjan julisteet, joita veimme perinteisesti mm. kauppojen ja huoltoasemien ilmoitustauluille. Nurmes kesä + työ oli esillä myös paikallislehdessä ja maakuntalehdessä.

Etenkin nuorille aikuisille on tärkeää vapaa-ajanviettomahdollisuudet kesätyöpaikkakunnalla ja sen vuoksi tuommekin esiin kampanjassa myös luontokohteita, harrastusmahdollisuuksia ja kesän tapahtumia. Nurmes kesä + työ kertoo myös pidempiaikaisista työllistymisen mahdollisuuksista, opiskelusta, asumisesta sekä kaupungin palveluista muuttoa suunnittelevalle.

Kutsuimme yrityksiä mukaan laajemminkin ja yksi mukaan lähteneistä oli siis PKO:

”Kampanjaan mukaan lähtö oli meille selvää, sillä monipuolisen liiketoimintakenttämme myötä meillä on erinomaiset mahdollisuudet tarjota Nurmeksen ja lähialueen asukkaille töitä Pohjois-Karjalan Osuuskaupan toimipaikoista. Meillä on aina tarvetta alan osaajille, mutta haluamme myös tarjota mahdollisuuksia opiskelijoille ottaa ensi askeleita työelämässä harjoittelun tai kesätyön muodossa. ”, kommentoi Eveliina Räsänen PKO:lta (kuvassa). ”Haluamme olla työnantaja, jonka varaan oman tulevaisuutensa voi rakentaa”, Eveliina jatkaa.

Tutustu sote-alaan, ylläty mahdollisuuksista -kampanja

Toteutimme kevään aikana myös sote-alan viestintäkampanjan osana maakunnallista ”Tutustu sote-alaan, ylläty mahdollisuuksista”- kampanjaa. Paikallinen Torni-Filmi Oy teki meille video - tuotannon, jossa nurmeslaisten sote-alan yritysten työntekijät kertovat omasta työstään. Kiitos vielä osallistumisesta videoon Kotisairaanhoito Sa-Tu Väisänen, Attendo Nurmeksen Hoiva sekä Aspa-koti Kotiharju Valtimolta. Sote-alaan liittyy paljon negatiivista viestintää ja toisaalta työvoimapula tulee vain lisääntymään tulevaisuudessa, joten on tärkeää tuoda yhdessä esiin myös positiivisia tarinoita, jotta alalle saadaan opiskelijoita ja työpaikkoihin hakijoita myös jatkossa. Syksylle suunnittelemme jo saman tyyppistä viestintäkampanjaa, jollekin toiselle alueemme kannalta merkittävälle alalle.

Syksyn kampanjoihin otamme mielellämme ideoita vastaan; näetkö omalla toimialallasi tarvetta positiiviseen nostoon työnhakijoiden tietoisuuteen?

Maksuttomat Taidolla toihin - palvelut ovat käytössäsi kaikissa rekrytointiin, koulutuksiin ja työllistämisen tukiin liittyvissä asioissa. Ota yhteyttä: outi.merilainen@pikes.fi tai puh. 046-9224271.

Yhteistyöterveisin, Outi Meriläinen, PIKES Oy, Taidolla töihin 2020-2022-hanke

IFrame

PIKES tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

PIKES UUTISET

Palauta asettelu