poveria biomassasta kuvanosto

Murupolku

Sisältöjulkaisija

angle-left Maatilan biokaasulaitoksen perustamisen toteutuspolut

Maatilan biokaasulaitoksen perustamisen toteutuspolut

Tässä Poveria biomassasta -hankkeen teettämässä selvityksessä tarkastellaan maatilan biokaasulaitoksen perustamisen vaihtoehtoisia toteutuspolkuja ja verrataan niitä toisiinsa.

Tässä Poveria biomassasta -hankkeen teettämässä selvityksessä tarkastellaan maatilan biokaasulaitoksen perustamisen vaihtoehtoisia toteutuspolkuja ja verrataan niitä toisiinsa. Vertailussa käytetään esimerkkinä valtimolaista Kähkösen tilaa, jonne on parhaillaan rakentumassa Pohjois-Karjalan ensimmäinen maatilakokoluokan biokaasulaitos. Tilan isäntä Lassi Kähkönen on valinnut biokaasulaitoksen omatoimisen rakentamisen valmiin, tehdasrakenteisen laitoksen sijaan.

Selvityksessä avataan ja vertaillaan maatilan biokaasulaitosinvestoinnin omatoimi- ja valmisratkaisu-mallien eroja ja annetaan maatilan näkökulmasta työkaluja itselle parhaan vaihtoehdon löytämiseen vastaamalla kysymyksiin kuten: Mitä tulee huomioida, jos biokaasulaitoksen rakentaa itse tai jos sen tilaa tehtaalta? Miten vaihtoehdot eroavat toisistaan? Mikä on vaikutus kannattavuuteen? Mihin biokaasua kannattaa käyttää?

Selvityksen toteutti Poveria biomassasta -hankkeen toimeksiannosta Envitecpolis Oy.

 

Selvitys on luettavissa kokonaisuudessaan TÄSSÄ LINKISSÄ.

Antti Niemi
yritysasiantuntija

Poveria biomassasta
050 341 6088

 

 

 

Maatilan kuva: Marja-Riitta Moilanen