Yritysneuvonta - ja kehittämisneuvonta tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

Murupolku

Sisältöjulkaisija

angle-left Buustia kasvuun

Buustia kasvuun

V. 2020 alusta lähtien PIKES ottaa toimintaansa entistä vahvemmin mukaan kasvuhakuisten yritysten kokonaisvaltaisemman ja pitkän aikajänteen kehittämisen. Tavoitteena on, että voisimme toimia kumppanina yrittäjän/yrityksen kasvunpolulla. Sparraamme yrittäjää mm. oman yrityksen asemoinnissa yrityksen kehityskäyrälle, kasvutavoitteiden ja tavoitteisiin johtavien keinojen ja ratkaisujen määrittelyssä. Voimme tarjota yrityskohtaisesti myös ulkopuolisia asiantuntijapalveluita. Kohderyhmäksi tunnistettu joukko koostuu mikro-ja pienyrityksistä, joilla on vahvaa kasvuhalua ja resursseja liiketoiminnan kehittämiseen. Aiomme myös etsiä kasvumahdollisuuksia eri toimialojen rajapinnoilta. Uskomme, että kohdistamalla resurssejamme uudella tavalla, tämä tulee vaikuttamaan pitkällä aikajänteellä myönteisesti aluetaloudelliseen kehitykseen ja edistämään yritysten kasvua merkittäviksi työantajayrityksiksi. Rohkeudella ja määrätietoisella edelläkävijän asenteella kaikki on mahdollista – ymmärsimme tämän hyvin, kun PIKES-tiimillä kävimme tutustumassa Ponssen tehtaaseen Vieremällä ja kuuntelemassa yrityksen tarinan. Pieni oli se kunnan v. 1970 rakentama halli, jossa toiminta käynnistyi; nyt yrityksen henkilöstömäärä lähentelee 2 000 työntekijää globaalisti ja tehtaan ympärille on muodostunut alihankkijoiden yrityskylä.

Uusi aluebrändi ja -sivusto matkailuun

Matkailuun haetaan buustia uudella aluebrändillä ja aluemarkkinointisivustolla, jotka lanseerataan vuoden alkupuolella. Molemmat pohjautuvat yhdessä yrittäjien kanssa laadittuun matkailun kehittämissuunnitelmaan, jonka päätavoite on matkailutoimialan liikevaihdon tuplaaminen. Tulemme panostamaan uuden brändin, alueen matkailutuotteiden ja koko matkailualueen näkyvyyden ja tunnettuuden lisäämiseen tehostetulla markkinoinnilla.

Vauhtia maatalouden omistajanvaihdoksiin

Maataloudessa haetaan keinoja vauhdittaa omistajanvaihdoksia yhteistyössä ProAgria Itä-Suomen kanssa. Pohjois-Karjalassa on noin 1300 tilaa, joilla omistajat ovat 55-vuotiaita tai sitä vanhempia. Tavoitteena on rakentaa yhteistyötyökumppanin kautta tilapörssi, joka toimisi koko maakunnan alueella. Tämä helpottaisi jatkajien hakua myös alueen ulkopuolelta. Jatkajille tarjotaan omistajanvaihdostilanteessa myös mentorointia kokeneiden maatilayrittäjien ja muiden yrittäjien toimesta, lisäksi tehdään maatalouden imagon parantamiseen liittyviä toimenpiteitä.

Näitä ja monia muita kehittämisasioita PIKES tulee edistämään vuoden 2020 aikana.

 

Lämmin kiitos kaikille yhteistyöstä v. 2019.

Toivotan kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneille hyvää joulua ja onnea uuteen vuoteen 2020!

 

Minna Heikkinen

toimitusjohtaja

Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy PIKES

minna.heikkinen@pikes.fi

puh. 050 599 4326

Kirkkokatu 14, 75500 Nurmes

 

Navigaatiovalikko

Palauta asettelu