Yritysneuvonta - ja kehittämisneuvonta tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

Murupolku

Sisältöjulkaisija

angle-left Kohtaavatko Pielisen Karjalan julkiset hankinnat ja alueen yritysten tarjonta toisensa?

Pohjois-Karjalassa arviolta 56%, noin 200 milj € hankinnoista kohdistuu maakuntaan

Julkisissa hankinnoissa kysyntä ja paikallinen tarjonta eivät kohtaa riittävän hyvin. Yritysten osaaminen osallistua kilpailutuksiin on keskimäärin vähäistä ja kuntien hankinnoissa ei oteta riittävästi huomioon aluetaloudellisia vaikutuksia.

Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oyssä on alkanut hanke, jonka kohderyhmänä ovat kaikki seudun alueella toimivat yritykset, joilla on tuotteidensa ja palveluidensa osalta mahdollisuus osallistua julkisiin hankintoihin sekä yritykset, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään tuotteitaan tai palveluitaan tarjottaviksi julkisiin hankintoihin. Kohderyhmä ovat myös kaikki seutukunnan hankintoja tekevät hankintayksiköt/muut yhteistyötahot

Hankkeen tavoitteena on lisätä Pielisen Karjalan yritysten tietoa julkisista hankinnoista ja edistää pienyritysten osallistumista julkisiin hankintoihin sekä lisätä hankintaosaamista niin yritys- kuin kuntasektorillakin ja niiden kautta vaikuttaa alueen elinkeinoelämän elinvoimaisuuteen.

Hankkeessa

  • selvitetään kuntien hankinnat vuosilta 2012-2015. Tietoja verrataan seudun yritysten tarjontaan pyrkien tunnistamaan mahdollisuudet uuteen liike- tai yritystoimintaan.
  • annetaan koulutusta sähköisten alustojen käytöstä, erityisesti pienhankintojen tekemiseen niiden kautta.
  • mallinnetaan yritysten alueellinen hankintayhteistyö
  • laaditaan uudet direktiivit huomioiva hankintastrategiamalli


Hanke kestää marraskuuhun 2015 ja sen päärahoittaja (70%) on Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto Euroopan Aluekehitysrahaston (EAKR) varoista. Loppuosan rahoittavat seudun kunnat.
 

Lisätietoja:
Riitta Kinnunen
hankinta-asiantuntija/ Pielisen Karjalan kestävät hankinnat
046 922 1568
riitta.kinnunen@pikes.fi

Navigaatiovalikko

Palauta asettelu