Yritysneuvonta - ja kehittämisneuvonta tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

Murupolku

Sisältöjulkaisija

angle-left Start Me Up: 1000e Pielisen Karjalan parhaan liikeidean kehittäjälle

Start Me Up –liikeideakilpailu käynnistyi

Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy PIKES on ollut yhteistyökumppanina jo useana vuonna Start Me Up –liikeideakilpailussa, joka on Joensuun Tiedepuisto Oy:n organisoima maakunnallinen kilpailu potentiaalisten ideoiden löytämiseksi. Nyt PIKES Oy yhdessä Pielisen Osuuspankin kanssa haluaa kannustaa alueen yrittäjiä ja työntekijöitä palkitsemalla Pielisen Karjalan parhaan liikeidean 1000 euron palkinnolla. Kilpailuaika on 1.2. - 31.3.2015.

Start Me Up 2015 -liikeideakilpailu aktivoi pohjoiskarjalaisia yrityksiä ja niiden työntekijöitä. Uskomme, että yrityksistä, niiden omistajilta ja henkilökunnalta löytyy hyviä ideoita, jotka ovat jääneet pöytälaatikkoon. Liikeideakilpailussa on tavoitteena löytää henkilöitä ja yrityksiä, joiden liikeideat voidaan toteuttaa Pohjois-Karjalassa. Viime vuonna valtimolainen PKP Flex Oy voitti parhaan vihreää kasvua edistävän idean palkinnon.

PIKES Oy:n roolista toimitusjohtaja Minna Heikkinen toteaa: "Seudullisen kehittämisyhtiön tehtävä on vahvistaa seudun elinvoimaa ja yritystoiminnan uudistumista, siksi haluamme olla mukana kannustamassa liikeideakilpailua." Kilpailulla etsitään nyt etenkin vihreää kasvua edistäviä liikeideoita, joissa esimerkiksi uusiutuvia luonnonvaroja, teknologiaa ja eri alojen osaamista voidaan yhdistää. Uutta liiketoimintaa haetaan eri toimialojen yhteistyönä syntyvistä resurssiviisaista innovaatioista. Kaupungistumiseen, digitalisoitumiseen, teolliseen Internetiin sekä 3D-tulostamisen mahdollisuuksiin pureutuvia liikeideoita toivotaan myös mukaan kilpailuun. Pielisen Karjalan paras –liikeideapalkinnon arviointikriteerit ovat samat kuin maakunnallisessa kilpailussa.

Potentiaalinen idea riittää

Kilpailuidean ei tarvitse vielä olla valmis. Tärkeintä on löytää ideoita, joita kehittämällä saisimme uutta liiketoimintaa alueelle. Toimivat ideat syntyvät usein käytännön töissä.  Vuoden 2015 kilpailun tavoitteena on rohkaista henkilöstön innovatiivisuutta, kehittää yrityksen liiketoimintaa tai synnyttää uutta bisnestä.

Hyvät palkinnot parhaille

Tämän vuoden kilpailussa palkitaan nyt ensimmäistä kertaa yritys, jonka kautta on saatu eniten ideoita. Parhaan opiskelijaidean lisäksi kilpailun paras liikeidea palkitaan 15.000 eurolla. Arvontapalkinnon ohella vihreän kasvun idea huomioidaan myös.

Lue kilpailun säännöt ja lisätietoa osallistumisesta tästä linkistä. Palkinnot julkistetaan 7.5.2015.

Pielisen Osuuspankin toimitusjohtaja Jaana Reimasto-Heiskanen kannustaa: "Haluamme olla mukana kaikessa sellaisessa kehittämistyössä, joka mahdollistaa alueemme kasvavaa elinvoimaisuutta. Toivottavasti kyseessä oleva kilpailu kannustaa ideoimaan uusia ehdotuksia ja tuomaan esille jo aiemmin syntyneitä kehittämisehdotuksia."


Lisätietoja:
Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy PIKES 
Minna Heikkinen
toimitusjohtaja
puh. 050 599 4326
minna.heikkinen@pikes.fi
 

Pielisen Osuuspankki
Jaana Reimasto-Heiskanen
toimitusjohtaja
puh. 0400 891 210
jaana.reimasto-heiskanen@op.fi

 

Liikeideakilpailu on Joensuun Tiedepuisto Oy:n organisoima maakunnallinen kilpailu, johon PIKES Oy on osallistunut jo useana vuonna. Muita yhteistyökumppaneita ovat Itä-Suomen yliopisto, Joensuun kaupunki, Joensuun Seudun kehittämisyhtiö JOSEK Oy, Karelia-ammattikorkeakoulu, Keski-Karjalan Kehitysyhtiö KETI Oy, Pohjois-Karjalan kauppakamari, Pohjois-Karjalan yrittäjät ry sekä Pohjois-Karjalan Uusyrityskeskus ry.
 

Menestystarinoita vuodelta 2013/Pielisen Metalli Ky

 

Navigaatiovalikko

Palauta asettelu