Yritysneuvonta - ja kehittämisneuvonta tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

Murupolku

Sisältöjulkaisija

angle-left Uusi korjaamohalli-investointi Karhunpäähän

Uusi korjaamohalli-investointi Karhunpäähän

Agrihuolto T. Turunen Oy rakentaa uutta konekorjaamohallia Karhunpääntien pohjoiseen päähän, valtatie kuuden välittömään läheisyyteen. Hallin valmistumista tähtäillään maaliskuulle. Halli on suunniteltu traktoreiden ja maatalouskoneiden korjaus- ja huoltotiloiksi. Koska ovikorkeus on kuusi metriä, sopii isommatkin koneet sisälle. Korjaamo on varustettu siltanosturilla ja korjausmontulla, joka varustellaan asianmukaisella nostimella. Hallin pinta-ala on 360 m2. Tilaan sopii huoltoon jopa kolme isomman kokoluokan traktoria samanaikaisesti.

Halli-investoinnin perimmäinen syy oli saada isommat ja asianmukaisemmat toimitilat. Yrittäjä Tero Turunen kertoo, että tärkeimmät investointitarpeet olivat siltanosturi sekä lattialämmitys jo työviihtyvyyden vuoksi.

Yritys on aloittanut toimintansa 2010 ja ensimmäinen huoltosopimus solmittiin 2012 Pöttingerin kanssa ja 2013 vuorossa oli Massey Ferguson. Yritys on toiminut tähän asti vuokratiloissa. Yrittäjä Tero Turunen on koulutukseltaan maatalouskoneasentaja. Tällä hetkellä yrityksessä työskentelee omistajan lisäksi yksi asentaja. Yritys on tehnyt myös Joensuun alueelle Massey Fergusonin huoltosopimuksen. Toimipiste on tällä hetkellä Kontiolahdella. Sopimuksen myötä toiminta-alue laajenee nykyisestä merkittävästi. Tällä hetkellä Kontiolahden huoltopisteellä toimii yksi henkilö. Uuden toimitilan sekä Joensuun alueen sopimuksen myötä yritykselle tulee todennäköisesti paineita hankkia lisää työntekijöitä.

Huoltosopimukset merkkiliikkeiden kanssa edellyttävät tänä päivänä lukuisten testerien hankintaa ja ylläpitoa sekä säännön mukaista kouluttautumista niiden käyttöön. Yrityksellä on myös yksi huoltoauto, joka mahdollistaa myös asiakkaan tiloissa tehtävän huolto- ja korjaustoiminnan.

Yrittäjä käytti PIKESin palveluja rahoitushakemusten laadinnassa. Yrittäjällä ei ole omaa aikaa perehtyä kaikkiin rahoituksen hakemisen asioihin, joten PIKES:n apu tuli tarpeeseen. Kohde sai Maaseuturahastosta investointiavustusta.

 

Jutun kirjoitti yhteyspäällikkö Aki Nevalainen, PIKES Oy

Navigaatiovalikko

Palauta asettelu