Yritysneuvonta - ja kehittämisneuvonta tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

Murupolku

Sisältöjulkaisija

angle-left Vierailu Kiinaan vahvisti yhteistyösuhteita

Pohjois-Karjalan maakuntajohtaja Risto Poutiaisen ja delegaation tapaaminen Heilongjiangin maakuntajohdon puoluesihteerin H. E. Mr Zhang Qingwein kanssa pääsi illan uutisaiheeksi.

Vierailu Kiinaan vahvisti yhteistyösuhteita

Pohjoiskarjalaisen delegaation vierailu kesäisessä Kiinan Harbinissa sai runsaasti julkisuutta: tapaaminen korkea-arvoisen Heilongjiangin maakuntajohdon puoluesihteerin kanssa uutisoitiin näkyvästi alueen iltauutisissa, joita on mahdollisuus seurata lähes 50 miljoonalla kiinalaisella.

Yksi delegaation jäsenistä oli Pohjois-Karjalan maakuntajohtaja Risto Poutiainen, joka kiitteli matkan onnistumista ja ohjelmaa.

– Siellä oli vieraanvarainen, ystävällinen ja korkeatasoinen vastaanotto. He olivat aidosti kiinnostuneita yhteistyöstä ja heillä oli hyvin myönteinen kuva Suomesta.

Matkan aikana vierailtiin useissa paikallisissa hyvinvointialan organisaatioissa ja oppilaitoksissa, sillä matkan järjestänyt Further East from the East (FEFE) -hanke edistää ikäihmisten hyvinvointia ja osallisuutta Suomessa ja Kiinassa.

Pohjois-Karjalan yritykset vierailukohteeksi

Yksi matkan tavoitteista oli esitellä kiinalaisille Clinical Study Visit (CSV) -ohjelmaa, jota hankkeen toimijat ovat kehittäneet yhteistyössä pohjoiskarjalaisten hoito- ja hoiva-alan yritysten kanssa.

– CSV-ohjelma on maksullinen vierailupaketti, jonka kautta kiinalaiset voivat tutustua suomalaisiin ikäihmisten palveluihin käytännössä paikan päällä Pohjois-Karjalassa, kertoo FEFE-hankkeen projektipäällikkö Päivi Franssila.

Pielisen Karjalan alueelta valmennusohjelmassa ja CSV-vierailupaketin suunnittelussa ovat mukana Senioripäiväkoti Varpunen ja Finlandia Tour Oy.

Lue lisää Kiinan-matkasta ja muusta FEFE-hankkeen toiminnasta FEFEn blogista.

 

Teksti: Kirsi Taskinen

Kuva: Heilongjiangin maakunta

 

Navigaatiovalikko

Palauta asettelu